Min släktforskning

Mitt intresse för släktforskning väcktes när jag fick ta över en påbörjad släktforskning på min mormors sida efter min morbror Olof Frisk. Men hans material blev liggande några år eftersom jag inte visste hur man skulle gå tillväga.

Intresset tog fart igen när jag fick ta del av gamla fotoalbum efter mina svärföräldrar Arne och Gudrun Pettersson. Under åren 2004-2005 gick jag släktforskningskurs under fyra terminer och sedan var jag fast!

Det som jag publicerar börjar med våra mor- och farföräldrar. Jag har valt att publicera endast fakta om personerna, men har fler fotografier och händelser i min databas.

Uppgifterna kommer mestadels från kyrkböckerna (födelse- och dopböcker, vigselböcker, död- och begravningsböcker, husförhörslängder, församlingsböcker, in- och utflyttningslängder). Dessa har jag hittat dels på Örebro Stadsarkiv, dels på Genline. Mikrokort har jag skickat efter från SVAR i Ramsele. Uppsala landsarkiv har bidragit med uppgifter från bouppteckningar och domböcker.

Fotografier kommer från min svärmor Gudrun Pettersson (f Gustafson), Stina Frisk (f Kusbom), Doris Johansson (f. Pettersson), Ulla Olson (f Karlsson), Bierne Henriksson (f Andersson), Börje Pettersson och Jarl Volden.

Och sist men inte minst ett varmt tack till min son Markus Pettersson som har hjälpt mig att göra den här släktforskarsidan. Han har också fotograferat av gamla fotografier, ”lagat” och retuscherat trasiga dito i datorn.

Om du hittar felaktigheter eller har anknytning till mina eller Morgans anfäder, hör gärna av dig!